2
دانشجوی دکتری رشته حقوق خصوصی، مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی قم
چکیده
از مسائل مهم و اهداف اصلی سازمانهای بینالمللی در قرن حاضر رسیدن به صلح و امنیت جهانی و مبارزه با عوامل تهدید کننده و نقض صلح جهانی و منطقهی است. بنا بر این سئوال تحقیق این است عوامل ناکامی سازمانهای بینالمللی در ایجاد یک حکوکت دموکراسی و ایجاد صلح و امنیت در افغانستان چیست؟ و این فرضیه را به آزمون میگذارد که حضور سازمانهای بینالمللی در افغانستان نتوانست حکومت همگانی، صلح و امنیت پایه دار در افغانستان ایجاد کند. در اﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺶ از روش ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪ ای، ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﻓﯿﺶ ﺑﺮداری از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﮑﺘﻮب و اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدﯾﺪه اﺳﺖ. روش تحقیق در این مقاله، کیفی از نوع توصیفی-تحلیلی است. نتایج تحقیق نشان میدهد نهادهای بینالمللی نتوانیست گامهای ابتدایی در راستای تحقق صلح و امنیت بر دارند؛ اما بتدریج، این امر اثبات شد که این سه نهاد بینالمللی در افغانستان، در زمینهی تحقق صلح و مبارزه با تروریزم مؤثر واقع نشد و نه تنها تروریزم نابود نشد بلکه گسترش پیدا کرد. علل عدم موفقیت و ناکامی نهادهای بینالمللی در این راستا، عدم استراتژی روشن و شفاف، اختلاف میان سازمانهای مورد نظر در نحوه اعمال سیاست در جهت مبارزه با تروریزم، عدم عزم راسخ و نبود تعریف واحد از پدیده تروریسم در افغانستان بودند.
علیزاده, عبدالله و علیزاده, غلام سخی . (1402). نگاهی به عوامل ناکامی سازمانهای بینالمللی در ایجاد صلح در افغانستان (ملل، ناتو و اتحادیه اروپا). تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 15(1), 73-98.
MLA
علیزاده, عبدالله , و علیزاده, غلام سخی . "نگاهی به عوامل ناکامی سازمانهای بینالمللی در ایجاد صلح در افغانستان (ملل، ناتو و اتحادیه اروپا)", تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 15, 1, 1402, 73-98.
HARVARD
علیزاده, عبدالله, علیزاده, غلام سخی. (1402). 'نگاهی به عوامل ناکامی سازمانهای بینالمللی در ایجاد صلح در افغانستان (ملل، ناتو و اتحادیه اروپا)', تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 15(1), pp. 73-98.
CHICAGO
عبدالله علیزاده و غلام سخی علیزاده, "نگاهی به عوامل ناکامی سازمانهای بینالمللی در ایجاد صلح در افغانستان (ملل، ناتو و اتحادیه اروپا)," تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 15 1 (1402): 73-98,
VANCOUVER
علیزاده, عبدالله, علیزاده, غلام سخی. نگاهی به عوامل ناکامی سازمانهای بینالمللی در ایجاد صلح در افغانستان (ملل، ناتو و اتحادیه اروپا). تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 1402; 15(1): 73-98.