تحقیق حاضر تحت عنوان «نگاه تاریخی به تعامل یا تقابل شیعیان با حکومت دوست محمد خان» مورد بحث وبررسی قرار گرفته است. هدف از این پژوهش به دست آوردن سیاستهای دوست محمدخان وموضع گیریهای سیاسی شیعیان در این مقطع از تاریخ بوده و با استفاده از کتب تاریخی این مسئله تبیین شده است. در این مقطع از تاریخ به علت فضای محدود وبسته سیاسی و اجتماعی که وجود داشت چنان فرصتی برای شیعیان دست نداد. تا در صحنه های مختلف سیاسی، اجتماعی ونظامی همگام با دیگران حرکت کنند. زیرا در افغانستان همواره نقشها و منزلتهای اجتماعی به صورت انتسابی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شدند. تصمیم گیریها و سیاست گذاری ها عموما جنبه قومی داشته که به صورت متمرکز از سوی یک قوم وضع و اجرا می شده است. این گونه مسائل و مشابه آن هیچ وقت نتوانسته شیعیان افغانستان را از صحنه های سیاسی دور نگهدارد. هرگاه کوچک ترین فرصتی برای شیعیان به وجود آمده، آنها فعالیت شان در جهت آبادی کشورشروع کرده ودر جهت رشد وبالندگی کشورنقش سازنده و تأثیرگذار داشته اند.
علیزاده, عبدالله و نجیبی, محمد علی . (1401). نگاه تاریخی به تعامل و تقابل شیعیان افغانستان با حکومت دوست محمدخان. تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 14(1), 89-108.
MLA
علیزاده, عبدالله , و نجیبی, محمد علی . "نگاه تاریخی به تعامل و تقابل شیعیان افغانستان با حکومت دوست محمدخان", تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 14, 1, 1401, 89-108.
HARVARD
علیزاده, عبدالله, نجیبی, محمد علی. (1401). 'نگاه تاریخی به تعامل و تقابل شیعیان افغانستان با حکومت دوست محمدخان', تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 14(1), pp. 89-108.
CHICAGO
عبدالله علیزاده و محمد علی نجیبی, "نگاه تاریخی به تعامل و تقابل شیعیان افغانستان با حکومت دوست محمدخان," تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 14 1 (1401): 89-108,
VANCOUVER
علیزاده, عبدالله, نجیبی, محمد علی. نگاه تاریخی به تعامل و تقابل شیعیان افغانستان با حکومت دوست محمدخان. تاریخ اسلام در آیینه اندیشه ها, 1401; 14(1): 89-108.